Сьогодні 28 березня 2024 р.

«Ворскла» готовит стадион имени Бутовского к Лиге Европы

На головній спортивній споруді Полтавщини гудуть мотори, із зосередженими обличчями снують сходами та на пандусі люди в робочому спецодязі, а в повітрі ген-ген навіть далеко за парком шлейфує стійкий запах фарби. Арену імені Олексія Бутовського почали чепурити до матчів найсерйознішого рівня, що стартують у другій половині вересня. Віце-президент «Ворскли» Олег Лисак у своєму недавньому інтерв’ю зупинився на всіх найбільш важливих недоліках, що їх потрібно усунути на вимогу УЄФА. Найбільш масштабні роботи: встановлення турнікетів для найбільш ефективного контролю пропускної системи та, безумовно, зручності глядачів, модернізація освітлення, себто, повна заміна нині існуючих ламп на сучасні енергозберігаючі, облаштування спеціальних місць для людей із особливими потребами тощо. Наразі ж узялися за «косметику». Зранку прибирають всередині чаші, довкілля, і сміття, як не дивно, вистачає, аби з ним повозитися доброму десятку працівників. Стійкими до різних температурних умов будівельними сумішами впорядковують застарілу штукатурку. В офісній частині стадіону триває перепланування деяких приміщень, знову ж таки – на виконання рекомендацій завжди вимогливих та суворих інспекторів УЄФА. Чимало зауважень, зокрема, стосуються створення умов для роботи медійників. Незабаром має з’явитися окрема кімната, де свою роботу до, під час гри та після опісля матчу зможуть виконувати представники з понад півсотні ЗМІ.

Сьогодні завдяки різного роду соціальним мережам та інформаційним ресурсам, що блискавично поширюють певну, часто-густо неперевірену, інформацію, лише встигай відслідковувати та реагувати. Новина про те, що «Ворскла» суто теоретично може проводити свої поєдинки групового етапу Ліги Європи на «Арені Львів» насправді вже ні для кого – не новина. Модерний стадіон, що будувався до проведення Євро-2012 має сертифікат 4-ї категорії, а отже відповідає вимогам проведення матчів групового етапу Ліги Європи сезону 2018/2019 років. За новими нормами стадіон «Ворскла» ім. Олексія Бутовського, що належить місту та перебуває в довгостроковій оренді футбольного клубу «Ворскла», понизили до 2-ї категорії через низку невідповідностей новій редакції регламенту проведення змагань ЛЄ. Керівництво полтавського клубу, отримавши листа від УЄФА, одразу ж вдалося до пошуку шляхів подолання проблемних позицій. Першочергові завдання – встановлення пропускних турнікетів (підрядчика на постачання та монтаж відповідного обладнання вже знайдено) та повна заміна нині існуючої, суттєво застарілої, системи освітлення поля.

Фронт робіт чітко визначено і кожен із тих, хто задіяний у ремонтно-будівельних роботах, чітко усвідомлює свій маневр.

Перші особи клубу на сьогодні буквально горять ідеєю, і іншого варіанту не допускають, що матчі найвищого європейського рівня мають проводитися у рідному місті. Для отримання атестата відповідності 4-ї категорії буде все чітко виконано до встановлених термінів. Як уже повідомлялося, свою допомогу у цій справі футбольному клубу «Ворскла» вже пообіцяли міська та обласна влада.

7 червня 2018 14:31







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ, 1/8 фіналу. Ліверпуль – Спарта. Огляд матчу-відповіді

 

15 березня 2024 01:12

ЛЄ, 1/8 фіналу. Байєр – Карабах. Огляд матчу-відповіді

 

15 березня 2024 00:24

ЛЄ, 1/8 фіналу. Славія – Мілан. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 22:43