Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Шахтар – Вольфсбург 3:0 (заг. 5:1). Звіт про матч-відповідь 1/8 Ліги Європи

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

Змарнувавши купу моментів, гірники розродилися відразу трьома голами перед фінальним свистком, цілком заслужено вдруге здолали «Вольфсбург» і вийшли до чвертьфіналу Ліги Європи УЄФА.

Єдиною дійсно відчутною кадровою втратою донетчан напередодні другого побачення з «вовками» стала відсутність травмованого лівого захисника Ісмаїлі. Натомість на поле вийшов опорник Тарас Степаненко, якого не було в березневій грі, і це з урахуванням задачі, як стояла перед номінальними господарями, можна вважати гарною компенсацією.

Луїш Каштру відмовився від заміни по позиції, залишивши на лавці Сергія Болбата. Замість цього ліворуч пересунувся Микола Матвієнко, а його місце в центрі захисту зайняв Давид Хочолава. До речі, грузин на початку гри виглядав не дуже впевнено, а «Вольфсбург» діяв досить жваво, тож наставнику гірників довелося пережити кілька неприємних хвилин.

Утім, ще до середини тайму гра перемістилася ближче до воріт Куна Кастеелса – то нарешті увімкнулася середня лінія «Шахтаря». Наслідком цього стала ціла низка атак через центральну зону, відразу чотири з яких несли в собі справжню небезпеку. І якщо Маркосу Антоніо удар за гарної позиції не вдався, то Алан Патрік цілив у самісенький кут, змусивши вступити в гру 28-річного голкіпера. Вже після цього прекрасну нагоду відзначитись втратив Жуніор Мораес, увійшовши до карного майданчика, але не потрапивши як слід по м’ячу. І зрештою фантастично повезло «Вольфсбургу», коли отримавши передачу від Тайсона, Марлос метрів з восьми струснув ліву від Кастеелса стійку.

undefined

  
Звісно, гості не полишали спроби нагадати супернику, кому саме потрібно обов’язково забивати, але їхні вилазки були рідкими і за своєю гостротою суттєво поступалися гірницьким. Ще до перерви міг відкрити рахунок Матвієнко (з його потужним пострілом зльоту впорався воротар), зрештою вже другий чудовий момент запоров Мораес…

Дійсно, ще в першій половині «помаранчево-чорні» мали б закривати гру, проте через свою жахливу реалізацію залишили «вовкам» шанс.

Між тим, з відновленням дійства картина полі не змінилася – підопічні Каштру продовжували тринькати класні нагоди. Чого варті, наприклад, помилки у завершальній стадії Тайсона чи того таки Мораеса, який цього вечора взагалі був не схожий сам на себе.

undefined

  
Всі ці подарунки від «Шахтаря» згадалися на 67-й хвилні, коли арбітр спочатку призначив пенальті за фол Хочолави на Жоао Вікторі, а потім, скориставшись допомогою VAR і пересвідчившись, що порушення відбулося за межами карного майданчика, замінив пенальті на червону картку для грузина…

Утім, злякатися гірники не встигли – майже відразу другий гірчичник побачив перед собою німецький центрбек Джон-Ентоні Брукс. Склади було зрівняно, і надія «зелених», тільки-но запалавши, знову почала згасати.

Ну а вбили цю надію гірники незадовго до фінального свистка. Вбили вельми жорстоко. За чотири-п’ять хвилин відвантажили Кастеелсу три голи! Двічі забив Мораес – спочатку з пасу Додо, а потім після помилки Джошуа Гілявогі. Між цими епізодами щастя посміхнулося Манору Соломону, якому асистував інший «джокер» – Євген Коноплянка. Розгром назрівав, розгром стався.

У чвертьфіналі, який відбудеться 11 серпня в Гельзенкірхені, «Шахтар» зустрінеться з найкращою командою пари «Базель» – «Айнтрахт». 

ШАХТАР – ВОЛЬФСБУРГ 3:0
Голи:
Мораес (89, 90+3), Соломон (90+1).
«Шахтар»:
П’ятов, Додо, Кривцов, Хочолава, Матвієнко, Маркос Антоніо (Коваленко, 74), Степаненко, Марлос (Соломон, 77), Алан Патрік, Тайсон (Коноплянка, 86), Жуніор Мораес.
«Вольфсбург»: Кастеелс, Брукс, Понграчич, Тиссеран, Руссійон (Клаус, 83), Арнольд, Шлагер, Брекало (Гілявогі, 76), Гінчак (Мармуш, 61), Віктор, Вегхорст.
Попередження: Кривцов (60) – Брукс (57), Шлагел (71), Арнольд (87).
Вилучення: Хочолава (67) – Брукс (70, друге попередження).
Арбітр – Іван Кружляк (Словаччина).
5 серпня. Київ. НСК «Олімпійський». + 28С. Без глядачів.

5 серпня 2020 23:55







Матеріали на тему

Степаненко: «Главная задача – навязать «Вольфсбургу» свою игру»
5 серпня 2020 09:31


Демченко: «Вольфсбург» будет атаковать, но «Шахтер» пройдет дальше»
5 серпня 2020 09:06


Чертова дюжина для Украины. Продолжит ли Каштру дело Луческу?
5 серпня 2020 08:35


ЛЕ, 1/8 финала. Шахтер – Вольфсбург. Анонс ответного матча
5 серпня 2020 07:36


Каштру: «Мы готовы к «Вольфсбургу» и уверены в себе»
4 серпня 2020 20:58


Тренер «Вольфсбурга»: «Мы находимся в отличной форме и готовы играть»
4 серпня 2020 19:28




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ, 1/4 фіналу. Олімпік – Бенфіка. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 01:25

ЛЄ, 1/4 фіналу. Рома – Мілан. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:30

ЛЄ, 1/4 фіналу. Аталанта – Ліверпуль. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:29