Сьогодні 28 квітня 2024 р.

Аріс – Динамо 1:0. ЛК, 3-й раунд. Звіт

Олексій КАЗАНОВ, «Футбольний клуб»

На старті нової єврокубкової кампанії киян очікувало «інтернаціональне» випробування в Салоніках. Мало того, що у стартовому складі суперника – місцевого «Аріса» – не виявилося жодного грека. Так іще й рефері викликали аж із далекої Австралії!

Поява єдиного легіонера серед підопічних Мірчі Луческу стала, вочевидь, найбільшою кадровою несподіванкою. Беніто знайшлося місце серед 11, а ось Ванат, котрий результативно розпочав поточний сезон, залишився на лавці запасних через погіршення самопочуття.

Утім, у дебюті гри ні київському нігерійцю, ні його одноклубникам не вдавалося «зачепитися» за м’яч, зв’язати осмислену гостру атаку. Господарі володіли територією, щоправда, не виявляючи особливої вигадки, але по воротах Бущана «пострілювали».

Лише на 19-й хвилині на вістрі «вертикальної» спроби «Динамо» опинився саме Беніто, але, на жаль, не зміг «відклеїтися» від опікуна та й пробив невпевнено.

«Аріс» віддячив досить оперативним реверансом. Моберг-Карлссон мав усі шанси скористатися технічною помилкою Сироти, котрий не зміг приборкати м’яч на лінії карного майданчика й, по суті, вивів шведа на прекрасну ударну позицію. Але удар прийшовся не у кут воріт, а в спину рятівнику Дубінчаку.

Наприкінці першого тайму довелося познайомитися ближче з арбітром Джиллеттом. «Прибулець» з іншого континенту, що вже певний час працює в другому дивізіоні Англії, цілком міг поставити пенальті за поштовх Жана Жюля в спину Буяльському. Але, нагородивши агресивного камерунця жовтою карткою, австралійський суддя призначив... удар від воріт.

Це був один із епізодів, що вже позначав зміну декорацій на полі. Ініціатива перейшла до гостей, котрі заходилися шукати шпаринки в захисному мурі опонентів. У виконанні Ярмоленка, Шапаренка, Буяльського, Кабаєва, Беніто та їхніх партнерів цей процес аж ніяк не нагадував рутину. Але якоїсь дещиці для переконливості все-таки бракувало.

У Бущана довгенько не виникало серйозної роботи, аж поки на 65-й хвилині нашому воротареві не довелося парирувати удар головою впритул Даріди, що йому навішував Морон. Центр динамівського захисту в цьому моменті чеського легіонера «Аріса» явно проґавив.

А невдовзі на авансцену знову вийшов Джиллетт. Він угледів гру рукою в Сироти, хоча м’яч влучив київському оборонцеві в обличчя. Кваліфікаційні раунди Ліги конференцій проходять без допомоги VAR, тому підказати австралійцю не було кому. Бущан угадав напрям удару з позначки, але врятувати команду йому не судилося.

Не судилося влучити в ціль Шапаренку, коли на 75-й хвилині біло-сині розіграли швидку та вельми ефектну комбінацію із проникненням до карного майданчика.

Давно відомо, що шукати справедливість у футболі – справа марна, однак, не награвши на той момент на перемогу, «Динамо» принаймні не заслуговувало на поразку, тим більше в такому «оздобленні».

Гості залишок зустрічі провели в намаганнях змінити рахунок на табло, відмінна нагода відновити рівновагу була в Ярмоленка, але воротар «Аріса» не дав себе переграти, зберігши для грецького клубу мінімальну перемогу.

АРІС – ДИНАМО 1:0 (Пальма, 69, з пенальті)
Аріс: Хуліан, Феррарі, Одубаджо, Фабіано, Монтойя, Джурасек (Рупп, 58), Жан Жюль, Даріда (Павічіч, 82), Морон, Моберг-Карлссон (Менендес, 58), Пальма (Матарріта, 76).
Динамо: Бущан, Дубінчак, Сирота, Попов, Тимчик, Сидорчук (Бражко, 82), Шапаренко (Шепелєв, 81), Кабаєв (Волошин, 82), Ярмоленко, Буяльський, Беніто.
Арбітр – Джиллетт (Австралія).
Попередження: Жан Жюль (38), Монтойя (51), Фабіано (54), Менендес (64), Феррарі (90+1) – Тимчик (3), Шапаренко (16).
Салоніки, стадіон ім. Вікілідіса.

Фото - fcdynamo.com

10 серпня 2023 23:16







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛК, 1/4 фіналу. ПАОК – Брюгге. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:17

ЛК, 1/4 фіналу. Лілль – Астон Вілла. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:15

ЛК, 1/4 фіналу. Фіорентина – Вікторія. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:14