Сьогодні 18 травня 2024 р.

ЛЧ, стикові матчі. Фатальний автогол для Кочергіна, де Йонг врятував ПСВ

У вівторок, 22 серпня, стартував вирішальний раунд кваліфікації Ліги чемпіонів-2023/24.

Владислав Кочергін традиційно вийшов у старті «Ракува». Чемпіон Польщі подолав вже три раунди кваліфікації Ліги чемпіонів, пройшовши «Флору», «Карабах» та кіпрський «Аріс». Останнім бар'єром на шляху до групового турніру став «Копенгаген», який у попередньому раунді драматично вибив празьку «Спарту».

Гра розпочалася в умовах сильної зливи, до якої краще пристосувався «Копенгаген». Вже на 9-й хвилині Ельюнуссі з допомогою рикошету від Раковіцана відкрив рахунок. М'яч влетів у ближній кут воріт «Ракува». Ще до перерви Кочергін і Ко забили у відповідь, але VAR скасував гол Папаніколау. Не пощастило «Ракуву» – все вирішили ледь не міліметри. У другому таймі «Ракув» мав кілька моментів, але жоден із них так і не втілився в гол. Кочергін відіграв 80 хвилин, а «Копенгаген» здобув виїзну перемогу завдяки автоголу.

«Антверпен» лише стартував у кваліфікації, тоді як АЕК Афіни вже встиг з великими труднощами пройти «Динамо» Загреб, забивши двічі у доданий час. Поєдинок у Бельгії теж подарував швидкий гол. На 16-й хвилині Янссен уникнув офсайду і в дотик технічно пробив повз кіпера. На старті другого тайму «Антверпен» залишився вдесятьох, але втримав мінімальну перемогу. Домагой Віда і його партнери їдуть додому, зберігаючи шанси на груповий турнір.

У ще одному поєдинку зустрічалися «Рейнджерс» і ПСВ. На попередній стадії шотландці здолали «Серветт», а нідерландці вибили у Лігу Європи «Штурм». Відкрити рахунок вдалося господарям. На 45-й хвилині гравці ПСВ під пресингом втратили м'яч поблизу власного штрафного, а Сіма обвідним ударом поклав у дальню дев'ятку.

Гості відігралися по перерви. Сайбарі після пасу з правого флангу класно пропустив на Сангаре, який зрівняв рахунок. Шотландська команда знову вийшла вперед завдяки швидкій контратаці, але Люк де Йонг після розіграшу кутового швидко відновив рівновагу. 2:2 – все вирішиться за тиждень у Нідерландах.

Ще три поєдинки будуть зіграні у середу, 23 серпня. Матчі-відповіді відбудуться 29 і 30 числа, а 31 серпня УЄФА проведе жеребкування групового турніру Ліги чемпіонів.

РЕЙНДЖЕРС (Шотландія) – ПСВ (Нідерланди) – 2:2
Голи:
Сіма (45), Матондо (76) – Сангаре (61), де Йонг (80).
Рейнджерс: Батленд, Таварньє, Суттар, Голдсон, Баришич, Сіфуентес (Данвелл, 81), Джек (Ландстрьом, 67), Раскін, Кантвелл (Ламмерс, 86), Сіма (Матондо, 87), Дрессерс (Даніло, 81).
ПСВ: Бенітес, Тезе, Рамальо (Схаутен, 90), Боскальї (Бабаді, 90), Дест (Самбо, 81), Верман, Сангаре, Сайбарі (Тіл, 69), Бакайоко, де Йонг, Ланг (Вертессен, 81).

РАКУВ (Польща) – КОПЕНГАГЕН (Данія) – 0:1
Гол:
Раковіцан (9, автогол).

АНТВЕРПЕН (Бельгія) – АЕК Афіни (Греція) – 1:0
Гол:
Янссен (16).
Вилучення: Баталь (50, «Антверпен»).

23 серпня 2023 00:08







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/2 фіналу. Реал – Баварія. Огляд матчу-відповіді

 

09 травня 2024 00:31

Ліга чемпіонів, 1/2 фіналу. ПСЖ – Боруссія Д 0:1. Огляд матчу-відповіді

 

08 травня 2024 00:24

Ліга чемпіонів, 1/2 фіналу. Боруссія Д – ПСЖ. Огляд першого матчу

 

02 травня 2024 08:30