Сьогодні 28 квітня 2024 р.

ЛЧ, 1/8 фіналу. ПСЖ – Реал Сосьєдад. Анонс матчу

«Парі Сен-Жермен» та «Реал Сосьєдад» 14 лютого зустрінуться у першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА.





ПАРІ СЕН-ЖЕРМЕН – РЕАЛ СОСЬЄДАД
14 лютого, початок матчу – о 22:00
Париж, стадіон «Парк-де-Пренс»
Арбітр: Марко Гуіда (Італія)
Арбітр ВАР: Алеандро ді Паоло (Італія)

Трансляція – на платформі Megogo.net

Це перша зустріч парижан з «Реал Сосьєдадом», при цьому у складі «ПСЖ» чимало гравців з досвідом виступів у чемпіонаті Іспанії, а головний тренер Луїс Енріке не раз протистояв команді з Сан-Себастьяна як наставник «Сельти» та «Барселона». Його показники у матчах проти «Реал Сосьєдада»: В5 Н2 П3. Ще недавно він тренував у збірній Іспанії Альваро Одріосолу та Браїса Мендеса.

На відміну від парижан, «Реал Сосьєдад» пройшов груповий етап без поразок (В3 Н3), випередивши «Інтер» по різниці м'ячів і посівши перше місце в групі D. Баскський клуб вийшов у плей-офф вперше за 20 років: у сезоні-2003/ 04 він у 1/8 фіналу поступився за сумою двох матчів «Ліону» (0:2).

Тепер басків чекає нелегкий матч проти «ПСЖ», який завжди небезпечний через наявність у складі Кіліана Мбаппе. Якщо є команда, здатна стримати зіркового форварда, то це «Реал Сосьєдад». На груповому етапі вони пропустили всього два м'ячі – менше, ніж будь-хто ще. Дует центральних захисників Ігор Субельдія та Робін ле Норман звів нанівець зусилля багатьох талановитих нападників. Щоб впоратися з Мбаппе та компанією на «Парк-де-Пренс», цим двом знову доведеться бути на висот

Орієнтовні склади
«ПСЖ»: Доннарумма; Хакімі, Маркіньос, Данілу, Лукас Ернандес; Заїр-Емері, Вітінья, Фабіан Руїс; Дембеле, Мбаппе, Баркола
«Висять» на картці: Хакімі, Лукас Ернандес, Шкрініар, Угарте
Не зіграють: Кімпембе (ахілл), Мендеш (задній м'яз стегна), Шкрініар (гомілкостоп)

«Реал Сосьєдад»: Реміро; Галан, ле Норман, Субельдія, Траоре; Меріно, Субіменді, Мендес; Кубо, Оярсабаль, Барренечеа
Дискваліфікований: Елустондо
«Висять» на картці: Меріно, Субельдія
Не зіграють: Одріосола (коліно), Карлос Фернандес (меніск), Тірні (задній м'яз стегна), Беккер (пах)
Під питанням: Оярсабаль (м'язова травма)

Зміни у складах (список А)
«Парі Сен-Жермен»
Дозаявлено:
Лукас Бералдо

«Реал Сосьєдад»
Дозаявлені:
Хон Арамбуру, Шералдо Бекер, Хаві Галан
Відзаявлені: Гаїска Айєса, Мохамед-Алі Шо, Айхен Муньос

Останні результати

«Парі Сен-Жермен»

Останні результати: ВВВНВВ
Останній матч: «Парі Сен-Жермен» – «Лілль» 3:1, 10.02, чемпіонат Франції
Таблиця чемпіонату Франції

«Реал Сосьєдад»
Останні результати: ПНННВВ
Останній матч: «Реал Сосьєдад» – «Осасуна» 0:1, 10.02, чемпіонат Іспанії
Таблиця чемпіонату Іспанії

Думка експертів

Кореспондент з «Парі Сен-Жермен» Алекс Клементсон

«Парі Сен-Жермен» в 12-й раз поспіль дійшов до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і добре знайомий із цією стадією турніру. Парижі не надто яскраво грали на груповому етапі, але з такими класними майстрами, як Кіліан Мбаппе та Усман Дембеле, команда здатна зламати будь-яку, навіть найстійкішу оборону. Зараз у клубі щось на кшталт перехідного етапу, тож підопічні Луїса Енріке можуть відчути себе розкутими на пізніх стадіях найпрестижнішого єврокубку».

Кореспондент з «Реал Сосьєдада» Олександра Джонсон
«Після фантастичного групового етапу «Реал Сосьєдад» підходить до 1/8 фіналу з великими надіями та мріями, хоча найважливіша гра сезону випала на найпростіший відрізок для команди. Баски цього сезону беруть участь у трьох турнірах, і високі навантаження призвели до серії серйозних травм. Ще одна проблема – відсутність голів. «Реал Сосьєдад» не забиває вже протягом 384 хвилин, але списувати з рахунків цю команду не варто. У цій Лізі чемпіонів «Реал Сосьєдад» виступає просто блискуче. Команда помітно додала та показала, що може боротися з будь-яким суперником. Проти «ПСЖ» баскам нема чого втрачати, і можна не сумніватися, що в цьому протистоянні вони віддадуть усі сили».

Цитати

Головний тренер «Парі Сен-Жермен» Луїс Енріке: «Я задоволений результатом жеребкування, тому що дуже хотів повернутися до Іспанії. Ми добре знаємо «Реал Сосьєдад». У них багато футболістів, які виступали в Іспанії, а також грали під моїм початком у «Реал Сосьєдад» виграв групу, в якій був «Інтер», фіналіст минулого сезону, це йому не завадило».

Головний тренер «Реал Сосьєдад» Іманоль Альгуасіль: «Це не просто черговий матч. Уявіть, що він означає для мене – тренера та колишнього гравця. Щоб дійти до фіналу, потрібно грати проти найкращих, а «ПСЖ» – претендент на участь у фіналі. Уявляєте, який шок спричинить поразку «ПСЖ» Якщо нам вдасться зіграти так само, як проти «Інтера», який не зміг перемогти нас ні вдома, ні в гостях [1:1 та 0:0] то чому б нам не повторити подібне у зустрічах з «ПСЖ»?»

Андрій ЗАЙЦЕВ, за матеріалами офіційного сайту УЄФА

14 лютого 2024 09:34







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/4 фіналу. Манчестер Сіті – Реал. Серія пенальті

 

18 квітня 2024 11:45

ЛЧ, 1/4 фіналу. Манчестер Сіті – Реал. Огляд матчу-відповіді

 

18 квітня 2024 02:15

ЛЧ, 1/4 фіналу. Баварія – Арсенал. Огляд матчу-відповіді

 

18 квітня 2024 02:14