Сьогодні 30 квітня 2024 р.

ЛЧ, 1/8 фіналу. Манчестер Сіті – Копенгаген. Анонс матчу-відповіді

У першому матчі чемпіони Англії створили гарний заділ, забивши три м'ячі проти одного. Тепер практично ніхто ніхто не сумнівається, що далі пройде команда Гвардіолі. Але не забуваємо: данці ніколи не здаються без бою.

«Манчестер Сіті» – «Копенгаген» (перший матч – 3:1)
6 березня, початок о 22:00
Манчестер, стадіон «Сіті оф Манчестер»
Головний арбітр – Еспен Ескас (Норвегія)

Голи Кевіна де Брейне, Бернарду Сілви і Філа Фодена забезпечили чинним переможцям Ліги чемпіонів комфортну перевагу перед матчем у відповідь з «Копенгагеном». Впевненості команді Хосепа Гвардіоли додасть і той факт, що вона виграла обидві попередні зустрічі з данським клубом у Манчестері, зокрема з рахунком 5:0 у жовтні 2022 року.

Втім, «Копенгаген», у складі якого відзначився півзахисник Магнус Маттсон (у дебютному матчі за команду) не сумує. Захисник Денис Вавро заявив UEFA.com: «Ми поїдемо [у Манчестер] і подивимося, чи вдасться нам здобути нічию або, можливо, навіть перемогу». Поки що «Копенгаген» в Англії не перемагав (Н2 П5), але чим чорт не жартує.

Орієнтовні склади

«Манчестер Сіті»: Едерсон; Аканджі, Стоунз, Діаш, Аке; Родрі; Сілва, де Брейне, Фоден; Альварес; Голанн
«Висять» на картці: Рубен Діаш

«Копенгаген»: Грабара; Єлерт, Вавро, Маккенна, Мелінг; Маттсон, Фальк, Діогу Гонсалвеш; Ашурі, Корнеліус, Елюнуссі
«Висять» на картці: Дікс, Фальк, Лерагер, Мелінг, Вавро

Останні результати

«Манчестер сіті»: ВВВНВВ
Останній матч: «Манчестер Сіті» – «Манчестер Юнайтед» 3:1, 03.03, чемпіонат Англії

«Копенгаген»: ПВВПВВ
Останній матч: «Мітьюлланд» – «Копенгаген» 2:0, 01.03, чемпіонат Данії

Думка експертів

Кореспондент по «МанСіті» Стів Бейтс: «Важко уявити, що команда Гвардіоли не пройде далі після перемоги 3:1 у Копенгагені. «Сіті» виграв 15 з останніх 16 матчів у всіх турнірах (особливо стоїть нічия 1:1 з «Челсі») і демонструє блискучу форму на заключному відрізку сезону. Особливо гарний Філ Фоден, який забив три голи в останніх двох матчах».

Кореспондент по «Копенгагену» Стуре Сандо: «Якщо «Копенгагену» вдасться відіграти дефіцит у два м'ячі, це стане найкращим досягненням датського клубу за всю історію. Чемпіон та володар Кубка Данії зазвичай дає бій своїм суперникам у єврокубкових матчах на виїзді, але гравці та вболівальники напевно пам'ятають жовтень 2022 року та поразку на «Сіті оф Манчестер» з рахунком 0:5. У «Копенгагена» невеликі шанси на вихід до чвертьфіналу, але команда зробить усе можливе, щоб досягти потрібного результату».

Цитати

Головний тренер «Манчестер Сіті» Хосеп Гвардіола: «Ми провели дуже хороший перший матч. Пишаюся, що ми грали в такому темпі, це було ідеально. Ми були терплячі в потрібні моменти. Я знову пишаюся своєю командою, але це ще не кінець. Третій гол нам дуже допоміг, і я сподіваюся, що ми зможемо завершити справу перед своїми вболівальниками та вийти до наступного раунду».

Головний тренер «Копенгагена» Якоб Неєструп: Я не можу ні в чому звинувачувати своїх гравців [у першому матчі]. Ми грали проти топової команди. «Сіті» точно знає, що робити у будь-якій ситуації. Ми потрапили до їхнього ритму і почали просто бігати за ними. Це все зробило дуже складним для нас. Звичайно, нам буде важко у зустрічі-відповіді, але ми зробимо все, що залежить від нас».

Андрій ЗАЙЦЕВ, за матеріалами uefa.com

6 березня 2024 09:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/4 фіналу. Манчестер Сіті – Реал. Серія пенальті

 

18 квітня 2024 11:45

ЛЧ, 1/4 фіналу. Манчестер Сіті – Реал. Огляд матчу-відповіді

 

18 квітня 2024 02:15

ЛЧ, 1/4 фіналу. Баварія – Арсенал. Огляд матчу-відповіді

 

18 квітня 2024 02:14