Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Грачов: «Очікую на велику перемогу «Шахтаря» з рахунком 3:0»

Домашній матч проти «Шерифа» стане для «Шахтаря» останнім не лише в нинішній Лізі чемпіонів, а й взагалі у єврокубках. Вище четвертого місця у своїй групі «гірники» вже не зможуть піднятися, тому поєдинок проти молдавської команди стане для підопічних Роберто Де Дзербії свого роду матчем престижу. Чого чекати від цього протистояння розповів колишній нападник «Шахтаря» Віктор Грачов.

– Вікторе Олександровичу, для «Шахтаря» гра проти «Шерифа» – це матч честі?
– Хочеться у це вірити. Я не пригадаю, чи взагалі було таке, щоб до останнього туру групового раунду Ліги чемпіонів «Шахтар» підходив з одним очком в активі. Обіграти «Шериф» для «гірників» – справа принципу. Потрібно хоча б для себе отримати задоволення від того, що ця молдавська команда «Шахтарю» цілком до снаги. Другий тайм поєдинку Прем’єр-ліги проти «Львова» вселяє оптимізм у плані того, що підопічні Роберто Де Дзербі зараз перебувають у непоганих кондиціях.

– Цьогорічну Лігу чемпіонів було програно «Шахтарем» у Тирасполі?
– Без сумніву. І про це я вже говорив неодноразово, що сталася недооцінка «Шерифа» або переоцінка своїх можливостей. Було недопрацювання тренерського штабу щодо психології, налаштування на цю гру. Потрібно було брати очки там, де ти можеш це зробити. «Шахтарю» цього не вдалося, тож зараз і пожинаємо такі плоди.

– На вашу думку, «гірники» зможуть вийти на цей поєдинок максимально вмотивованими?
– У «Шахтаря» просто не має іншого виходу. Крім принциповості, є ще самолюбство і, нарешті, фінансовий аспект також не останній.

– Майбутня гра і для «Шерифа» з турнірного погляду нічого не означає. Чи можемо ми очікувати на результативний футбол?
– Можемо, але хочеться, щоб голи влітали в одні ворота (посміхається). Не думаю, що команда Юрія Вернидуба ризикне грати із «Шахтарем» у відкритий футбол. Швидше за все, гості оберуть таку саму тактику, як це було в першому їхньому очному матчі. Молдавани намагатимуться убезпечити свої ворота, а за першої ж нагоди контратакуватимуть.

– Насамкінець, хочеться почути від вас прогноз на майбутній поєдинок.
– З огляду на все вищесказане вважаю, що «гірники» зможуть вичавити з себе максимум. А якщо таке станеться, то супернику такого рівня буде непросто. Поставлю на велику перемогу «Шахтаря» – 3:0.

7 грудня 2021 21:13







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/4 фіналу. Манчестер Сіті – Реал. Серія пенальті

 

18 квітня 2024 11:45

ЛЧ, 1/4 фіналу. Манчестер Сіті – Реал. Огляд матчу-відповіді

 

18 квітня 2024 02:15

ЛЧ, 1/4 фіналу. Баварія – Арсенал. Огляд матчу-відповіді

 

18 квітня 2024 02:14