Сьогодні 29 квітня 2024 р.

У гонитві за додатковою путівкою в ЛЧ. Клопп підставив АПЛ і допоміг Серії А

Із наступного сезону Ліга чемпіонів отримає новий формат, а топ-чемпіонати мають шанс делегувати в основну сітку турніру додаткову команду. Дві країни з найбільшим коефіцієнтом за підсумком сезону-2023/24 отримають зайву перепустку в ЛЧ.

Італія лідирує в рейтингу з відривом. Якщо «Фіорентина» переможе чеську «Вікторію» в матчі-відповіді 1/4 Ліги конференцій, а «Аталанта» не програє другий матч «Ліверпулю» в Лізі Європи (ще є переможець пари «Мілан» – «Рома»), то Серія А точно матиме 5 команд у Лізі чемпіонів-2024/25.

Італійцям може вистачити й меншого, адже головні конкуренти буксують. Німеччина тривалий час йде другою в рейтингу. За прогнозами, Англія повинна обійти німців, оскільки зберегла більше представників, які вважаються фаворитами своїх турнірів.

Однак протягом цього тижня АПЛ втратила шанс піднятися на друге місце. У Лізі чемпіонів англійці виступили краще за німців – нічиї для «Манчестер Сіті» й «Арсеналу» проти нічиєї «Баварії» та поразки «Боруссії». Але в другорядних єврокубках Прем'єр-ліга осоромилася. «Ліверпуль» розгромно програв «Аталанті», «Вест Гем» у прямому поєдинку без шансів влетів німецькому «Байєру» й тільки «Астон Вілла» здолала «Лілль».

На цей момент бундесліга випереджає АПЛ на 0,036 пунктів. Мізерний відрив, який можна нейтралізувати однією нічиєю, але варто враховувати, що англійські бали діляться на 8 команд, а німецькі – на 7.

undefined

undefined

12 квітня 2024 11:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/4 фіналу. Манчестер Сіті – Реал. Серія пенальті

 

18 квітня 2024 11:45

ЛЧ, 1/4 фіналу. Манчестер Сіті – Реал. Огляд матчу-відповіді

 

18 квітня 2024 02:15

ЛЧ, 1/4 фіналу. Баварія – Арсенал. Огляд матчу-відповіді

 

18 квітня 2024 02:14