Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Ліга Європи, раунд плей-офф. Дніпро-1 – АЕК. Анонс матчу

«Дніпро-1» стартує в єврокубковому сезоні матчем проти кіпрського АЕКа у рамках раунду плей-офф Ліги Європи.








ДНІПРО-1 (Україна) – АЕК (Ларанка, Кіпр)
1
8 серпня, початок – о 21:00
Кошице
. «Кошицька футболова арена»

Арбітр – Тобіас Штілер (
Німеччина)

Останнім українським клубом, який візьме участь у плей-оф єврокубкового сезону стане «Дніпро-1». Команду Олександра Кучера чекає гра проти АЄК
а з Кіпру, яка стане для них дебютною у історії на такому рівні, також як і для їх тренера. Старий «Дніпро» вже шокував Європу свого часу, добравшись до фіналу. Тепер настала черга нового клубу з Дніпра, який так довго чекав цієї можливості. Побачимо, чи відповідають амбіції словам вже на справі.

«Дніпро-1»

За це літо дніпряни сильно змінилися, що стало десь навіть шоком для футбольної України. Очікувано було, що поїдуть легіонери, але відхід головного тренера Ігора Йов
ичевича до «Шахтаря» став справжньою бомбою, яка плавно перетекла до скандалу. Відносини тренера з керівництвом клубу, та й клубів між собою нагадували інформаційні розборки, які і досі десь тривають.

Бомбою і стало нове призначення та перехід не тільки Олександра Кучера, але й Євгена Краснікова, який посів посаду спортивного директора. З цим вже зв'язана і трансферна політика клубу: прийшло чимало гравців з «Металіста» та легіонерів. Бланко, Пуріта, Валеф та Брага поповнили іноземній легіон; Танчик, Громов, Сарапій, Рибак, Бабенко, Горбунов – український.

Самим гучним трансфером на вихід став перехід Ярмолюка до «Брентфорду», який дозволив клубу трішки під заробити. А ось Довбик поки що залишається у клубі, і, напевно, фактор проходу до Ліги Європи може зіграти на його майбутньому: якщо не вийдуть, то відпустять до Італії, де активно торгує українця «Салернітана», а якщо вони таки зможуть залишитись - то, можилвой, й таке що нікуди він не піде, намагаючись проявити себе на міжнародній арені. Час покаже.

З приводу складу на майбутню гру, то для Кучера є багато позитиву. Усі здорові та пройшли активні збори під його руководством, тому ознаймитись та зрозуміти друг друга у коуча та гравців час був. Скоріш за все, клуб гратиме по привичній для тренера схемі 4-2-3-1, причому не здивуюсь, якщо побачу багато новачків у складі. Наприклад, того ж Танчика в обороні справа, та Сарапія у центрі півзахисту.

АЕК

Якщо «Дн
іпро-1» лише починає свій шляє у єврокубках цього сезону, то за плечима АЕКу вже є ігри кваліфікації Ліги чемпіонів та Ліги Європи, причому там вони виступили дуже і дуже непогано. З відбору головного турніру Європи АЕК вилетів лише після серії пенальті, поступившись «Мітьюлланду», а ось у ЛЄ вони проявили себе краще, залишивши за бортом такий серьозний клуб як сербський «Партизан».

У цій дуєлі їм прохід далі дарувала домашня перемога 2:1. На виїзді гра закінчилась з рахунком 2:2. Тому дніпрянам слід дуже і дуже остерігатись суперника, який цього сезону здатний на непогані кроки, та ставить собі великі цілі, згідно зі слів місцевої преси. Втрат нема, тому АЕК їде у гарному настрої та з великими амбіціями до Польщі, де і відбудеться гра.

Історія протистояння. «Дніпро-1» проти АЄК
а

Раніше команди не зустрічалися.

Україна проти Кіпру

4 зіграний матч;
2 перемог українських клубів;
2 нічиї;
Різниця м'ячів: 6-3 на користь українських клубів.

Україна проти Кіпру. Матч за матчем

«Металіст» – «Омонія» 2:2, 1:0 (2010/2011, Ліга Європи, 3-я квалифікація)
«Шахтар» – АПОЕЛ 1:1, 2:0 (2011/2012, Ліга чемпіонов, групповий турнір)

18 серпня 2022 08:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ, 1/4 фіналу. Олімпік – Бенфіка. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 01:25

ЛЄ, 1/4 фіналу. Рома – Мілан. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:30

ЛЄ, 1/4 фіналу. Аталанта – Ліверпуль. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:29