Сьогодні 28 березня 2024 р.

Розслідування по справі Павелка...

По материалам СМИ

ТСК ВР розслідує масштабні розкрадання Андрієм Павелком бюджетних коштів у Федерації Футболу України.

Фінансування є, об'єктів – немає. Тимчасова слідча комісія парламенту щодо діяльності Федерації Футболу України проінспектувала дитячі спортивні майданчики, які будувалися державним коштом, за посередництва ФФУ. Що побачили?

Столична 276 школа, що на Троєщині, 2018 року долучилася до проекту будівництва спортивних майданчиків бюджетним коштом. Тут мало з'явитися футбольне поле європейського зразка, зі штучним покриттям. Минуло півтора року та місцева малеча і досі змушена грати в м'яча на непридатній для цього території.

«Нам сказали не лізти сюди. Замовник КМДА. Школа ж не заказувала і не фінансує цей проект».

Цей майданчик - один із 66 у столиці, і понад семисот - в Україні, який вже мали здати в експлуатацію. Сьогодні наявність об'єктів перевіряла парламентська тимчасова слідча комісія.

Григорій Мамка, народний депутат, член тимчасової слідчої комісії ВРУ:

«На даний час по програмі, яка відбувалася, щодо фінансування 50 відсотків з боку держави, 50 відсотків з КМДА, яка пройшла в 2017-18 році. Ми бачимо підготовку до виконання робіт, саме огорожу і засипане будівельними матеріалами. Більше немає нічого на цій площадці. Вона не будувалася і використовувати її в такому стані не реально і не можливо. Оце ми бачимо, куди виділялися кошти держави і громади».

Куди зник понад мільярд гривень – тепер встановлюють правоохоронці. Керівництво Федерації Футболу України, а саме його президента, Андрія Павелка підозрюють у розкраданні бюджетних коштів, передбачених на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям.

Григорій Мамка, народний депутат, член тимчасової слідчої комісії ВРУ:

«Щодо керівника бюджетного комітету Павелка і програми фінансування з приводу будівництва, звертаю увагу, - не реконструкції, а будівництва футбольних майданчиків на території України. За цими фактами правоохоронці розслідують кримінальні провадження. І приходжу до здивування, що півтора року провадження які розслідуються - об'єкти виконані в такому стані. І отримані за це кошти. І немає відповідальної особи, яка отримала кошти і не виконала роботу».

Коли футбольний майданчик у 276 школі добудують, – не знає і керівництво закладу. Кажуть, що жодних документів, ані підрядники, ані виконавці будівельних робіт їм не передавали.

Іл'їна Тихоненко, заступниця директора з навчальної роботи ЗОШ №276:

«Обіцяли, що вони зараз закінчують у іншому районі. Повернуться і будуть допрацьовувати. Ви розумієте, школа не заключала ні з ким особисто договору. Ми заключаємо тільки ті договори, які проводимо закупівлі, відповідно до нашого кошторису. Ці гроші не належать до нашого кошторису».

Аналогічна ситуація й у сусідній школі №321. Ділянка просто засипана щебенем. Скільки таких недобудов по столиці, члени тимчасової слідчої комісії щодо діяльності ФФУ – встановлюють. Що ж до президента Федерації - це не єдиний ймовірний кримінальний епізод. Андрію Павелку також закидають зловживання службовим становищем та не достовірні дані на мільйони гривень у власній декларації.

Посилання на ВІДЕО


Запис Григорія Мамки в facebook

«Продовжую інформувати про стан розслідування в рамках Тимчасової слідчої комісії з питань можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України) Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках.

Сьогодні вирішено було провести виїзне засідання ТСК, щодо перевірки реального стану завершення будівництва міні-футбольних полів. Ось кілька об‘єктів на Драйзера, 40-Б та Сабурова,14. На фото видно в якому стані покриття і стан майданчиків, які давно рахуються як добудовані.

Протягом 2017-2018 року через афільовані з ФФУ структури мало відбутися будівництво 700 міні-футбольних полів по Україні.

ТСК працює далі».

undefined

undefined

undefined

12 березня 2020 18:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ТМ. Японія U23 – Україна U23. Огляд матчу

 

25 березня 2024 14:00

ТМ. Іспанія – Колумбія. Огляд матчу

 

23 березня 2024 00:40

ТМ. Нідерланди – Шотландія. Огляд матчу

 

23 березня 2024 00:06