Сьогодні 28 березня 2024 р.

Палкін: «Росію слід повністю виключити з ФІФА та УЄФА»

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін у коментарі Reuters закликав ФІФА та УЄФА виключити Росію зі спортивних організацій, як і Південну Африку епохи апартеїду.

Повідомляється, що хоч російські клуби та команди усунуті від участі у міжнародних змаганнях, але Російський футбольний союз продовжує залишатися повноправним членом ФІФА та УЄФА.

«Я хотів би закликати УЄФА та ФІФА зробити ще один крок і скасувати чи призупинити членство Росії в їхніх організаціях.

У 70-ті роки ПАР була виключена з ФІФА за політику апартеїду, а Росія має бути виключена за політику геноциду українців та розв'язану ними кровопролитну війну на нашій Батьківщині.

Росіяни завжди використовували спорт як пропаганду своєї ідеології. Якщо сьогодні ця ідеологія загрожує мирному співіснуванню, Росія має бути повністю ізольована, доки вона не змінить своєї політики знищення всього живого.

Клубу та всім українцям потрібен мир, необхідно зупинити цю шалену війну.

Українці борються, і весь світ побачив, що у ці дні ми захищаємо не лише свою свободу та незалежність, а й свободу, цінності демократичного світу.

Проте єдиний спосіб перемогти російську агресію – об'єднати наші зусилля. Необхідно посилити санкції проти Росії за всіма можливими напрямками. Важливо обмежити ресурсні й інформаційні можливості Росії, щоб вони відчули себе ізольованими, зупинилися.

Що ми можемо зробити у сфері спорту? Ізолювати Росію від участі у міжнародних спортивних змаганнях, і це, за великим рахунком, уже зроблено.

Але я хотів би закликати УЄФА та ФІФА зробити ще один крок», – сказав Сергій Палкін у текстовому повідомленні для Reuters.

ФІФА проводить свій щорічний конгрес у Досі в четвер. Очікується, що українська федерація не зможе бути присутньою на зборах, але Російський футбольний союз, ймовірно, там буде присутнім.

30 березня 2022 19:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ТМ. Японія U23 – Україна U23. Огляд матчу

 

25 березня 2024 14:00

ТМ. Іспанія – Колумбія. Огляд матчу

 

23 березня 2024 00:40

ТМ. Нідерланди – Шотландія. Огляд матчу

 

23 березня 2024 00:06