Сьогодні 29 квітня 2024 р.

Німеччина, 1-й тур. Айнтрахт – Баварія 1:6. Яскравий старт чемпіона

Традиційно новий сезон у Німеччині відкриває чемпіон попередньої кампанії. Суперник у «Баварії» був достойний – «Айнтрахт» виграв Лігу Європи-2021/22, завдяки чому отримав пряму путівку в Лігу чемпіонів. Франкфуртці регулярно завдають проблем мюнхенцям впродовж останніх років – низка перемог у чемпіонаті (одна із них призвела до відставки Ніко Ковача), а також тріумф у фіналі Кубка Німеччини-2017/18.

Садьйо Мане – найіменитіший літній новачок «Баварії» – вийшов з перших хвилин. Нападник дебютував ще минулого тижня в поєдинку Суперкубка Німеччини проти РБ «Лейпциг» (5:3) і одразу ж забив гол. Де Лігт, Мазрауї та Гравенберх опинилися в запасі. У стартовому складі «Айнтрахта» опинився екс-зірка «Баварії» Маріо Гьотце, який перебрався з ПСВ.

Перші хвилини запам'яталися перфомансом фанатів «Айнтрахта», які влаштували ефектне димове шоу за воротами Кевіна Траппа. Не виключено, що десь це посприяло швидкому голу гостей. На 5-й хвилині Кімміх класним ударом зі штрафного вивів «Баварію» вперед. Всі чекали подачі, а хавбек мюнхенців хитро пробив у ближній кут і застав Траппа зненацька.

На 11-й хвилині рахунок став 0:2. Павар був першим на підбиранні та вгатив у дальній. Інтрига в Бундеслізі жила зовсім недовго – команда Нагельсманна чітко продемонструвала, що і без Роберта Лєвандовськи залишається головним фаворитом сезону. «Айнтрахт» міг швидко скоротити відставання, але поперечина зіграла за «Баварію».

В середині тайму «ротен» могли забивати третій гол, але Мюллєр примудрився влучити у стійку порожніх воріт. Щоправда, не надто вдалий пас віддав і Гнабрі, який дещо слабо покотив партнеру. Весела гра – «Айнтрахт» не реалізував вихід віч-на-віч, а в наступній атаці «Баварії» Мусіала пробив у поперечину.

Однак у другій половині тайму чинний переможець Ліги Європи геть поплив. До перерви «Баварія» забила ще тричі – Мане, Мусіала і Гнабрі довели рахунок до 0:5. Шок для вболівальників у Франкфурті. Повне домінування гостей, хоча і «орли» мали шанси, щоб забити, але змарнували свої нагоди. Але те, що коїлося в обороні «Айнтрахта», не можна назвати навіть провалом. Жахіття, фіаско, апокаліпсис – це було ще гірше. Окрім п'яти пропущених, Баварія ще двічі не забила у порожні ворота (Мюллєр і Мане).

По перерві «Айнтрахт» таки скоротив відставання, але не без допомоги Мануеля Нойєра. Кіпер вирішив увімкнути режим Зідана за межами штрафного і втратив м'яч. Коло-Муані скористався необачністю воротаря і вразив порожні ворота.

Але «Баварія» все ж відновила перевагу в 5 м'ячів. Мусіала оформив дубль, проштовхнувши м'яч повз Траппа. Цей гол став останнім у матчі. 1:6 – ефектний старт Бундесліги 2022/23.

АЙНТРАХТ – БАВАРІЯ – 1:6
Голи:
Коло Муані (64) – Кімміх (5), Павар (10), Мане (29), Мусіала (35, 83), Гнабрі (43).
Айнтрахт: Трапп, Ндіка, Тута (Хасебе, 82), Туре, Костич (Аліду, 75), Соу, Роде (Якіч, 46), Кнауфф, Гетце, Ліндстрем (Ленц, 46), Борре (Коло Муані, 46).
Баварія: Нойєр, Девіс, Ернандес (де Лігт, 82), Упамекано, Павар (Мазрауї, 82), Мусіала, Забітцер (Гравенберх, 57), Кімміх, Мюллер (Сане, 65), Гнабрі (Габри) Мане.
Попередження: Ндіка (59), Костич (71).

5 серпня 2022 23:39







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Байєр знову зробив це! Всі голи команди Хабі Алонсо на останніх хвилинах

 

23 квітня 2024 13:12

Німеччина, 30-й тур. Уніон – Баварія. Огляд матчу

 

21 квітня 2024 08:10

Німеччина, 29-й тур. Байєр – Вердер. Огляд чемпіонського матчу «фармацевтів»!

 

14 квітня 2024 20:48