Сьогодні 21 травня 2024 р.

Англія, 10-й тур. МЮ – Манчестер Сіті 0:3. Звіт

«Футбольний клуб»

Боротьби у манчестерському дербі не вийшло. «Сіті», не включаючи високих швидкостей, спокійно розгромив «Юнайтед». Ерлінг Голанн оформив дубль, а потім ще відзначився результативною передачею.

У десятому турі відбулося перше манчестерське дербі сезону. Хоча зустріч і проходила на «Олд Траффорд», фаворитом виглядав колектив Хосепа Гвардіоли, вже надто багато цього сезону проблем у підопічних Еріка тен Гага. Турнірна таблиця це наочно підтверджувала. Якщо «Манчестер Сіті» посідав другий рядок перед початком туру, то «червоні дияволи» розташовувалися на восьмій.

Гра почалася в повільному темпі, але «міщани», проте, швидко могли забивати. Після невдалої подачі Вокер скинув м'яч назад, а Фоден зблизька розстрілював ворота – Онана врятував «дияволів». Першим на добиванні був Голанн, але норвежець не зміг підлаштуватися під м’яч і Магуайр підстрахував партнерів. У відповідь господарі провели швидкий випад, Хейлунн тяг м'яч правим флангом, а зліва прискорювався Решфорд. Однак данець не ризикнув і зробив передачу назад на Еріксена, і атака захлинулась.

На 20-й хвилині гості заробили корнер, швидко розіграли його, і Гриліш з правого кута штрафного майданчика пробив у дальну «шістку», але Онана врятував команду. Незабаром ще один стандарт став для господарів фатальним. Після навісу нічого не сталося, гра продовжилася, але відеоасистенти попросили арбітра втрутитися. На повторі він побачив, як Хейлун рукою хапав Родрі, не даючи тому дотягнутися до м'яча. У результаті суддя призначив пенальті, а Голанн його реалізував.

Через півгодини Хейлун міг виправитися. Бернарду Сілва невдало зробив пас назад, і данець із двома суперниками на спині тікав на рандеву з Едерсоном. Форвард не зміг підібрати ногу, тому прокинувши м'яч повз бразильця, пробити у порожні ворота не зміг. Незабаром «червоні дияволи» ледь самі не привезли собі ще один м'яч. Після навісу з флангу м'яч влучив у Еванса, від якого відскочив до Магуайра. Голанн до цього не був готовий, і англієць ситуацію розрядив. Незабаром «городяни» заробили право на штрафний праворуч, і Альварес пробив під поперечину, але Онана парирував.

У компенсований час «червоні дияволи» могли зрівняти рахунок. Мактоміней після довгої передачі отримав м'яч на лінії штрафного майданчика і бив під поперечину, але прямо по центру. Едерсон зумів урятувати ворота, витягнувшись у струнку. Відповідь від «городян» була набагато небезпечнішою. Після навісу з флангу Голанн головою розстрілював ворота, але Онана примудрився в красивому стрибку витягнути м’яч. У результаті на перерву «міщани» пішли, ведучи у рахунку.

Другий тайм почався з пострілу Бруну Фернандеша, але Едерсон до нього був готовий. У відповідь Бернарду Сілва накинув на правий кут воротарського майданчика, звідки в дотик намагався пробити Фоден, але зовсім неточно. Проте вже в наступній атаці Гриліш отримав м’яч на лівому кутку штрафного майданчика, під нього забігання зробив той самий Бернарду Сілва, і португалець від лицьової навісив на далеку штангу, де Голанн пробив головою у протихід Онані. Цікаво, що норвежець забив свій 11 гол у поточній Прем'єр-лізі, стільки ж скільки у «Манчестер Юнайтед» загалом...

Незабаром до розгромного рахунку міг довести Гриліш. Однак його обвідний удар із лівого краю Онана парирував. Потім він отримав м'яч біля лівого кута воротарського майданчика і бив у дальню «шістку», але в площину не влучив. Підходи «Манчестер Юнайтед» до воріт Едерсона були безпечними. «Червоні дияволи» намагалися, не здавались, але нічого розумного створити не вдавалося.

Лише у середині другого тайму Решфорд нарешті міг відродити інтригу. Після довгого закидання форвард прийняв м'яч на груди, прокотив на паузі Вокера і бив з кута воротарського майданчика в дальню «шістку», але не влучив у ворота. У відповідь Голанн ледь не оформив хет-трик. Після передачі Бернарду Сілви норвежець вилетів віч-на-віч з Онаною і підрізав м'яч над ним, але камерунець врятував ворота.

До розгромного рахунок «міщани» довели за десять хвилин до кінця. Родрі отримав м'яч у штрафному, просунувся до лінії та пробив у кут. Онана насилу врятував, парирувавши убік, де першим був Голанн. Однак нападник не став бити, а після обробки прострілив у центр, і Фоден з кількох метрів уже вніс м'яч у порожні ворота. Тут же англієць намагався забити гол-красень, коли після навісу Гриліша бив через себе, але трохи не влучив у кут.

«Манчестер Сіті», встигнувши вилетіти з Кубка ліги, тепер готується до матчу з «Борнмутом» у наступному турі Прем'єр-ліги. «Манчестер Юнайтед» за тиждень зіграє з «Фулгемом». Проте ще на тижні «червоні дияволи» якраз у Кубку ліги приймуть «Ньюкасл».

МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД – МАНЧЕСТЕР СІТІ – 0:3
Голи:
Голанн (26, з пенальті, 49), Фоден (80).
Манчестер Юнайтед: Онана, Далот, Маґуайр, Еванс, Ліндельоф (Реґілон, 74), Амрабат (Маунт, 46), Мактоміней, Бруну Фернандеш, Еріксен (Антоні, 86), Рашфорд (Марсьяль, 86), Гойлунд (Ґарначо, 74).
Манчестер Сіті: Едерсон, Вокер, Діаш, Стоунз, Гвардіол, Родрі, Бернарду Сілва, Фоден, Альварес (Ковачич, 87), Ґріліш (Доку, 87), Голанн.
Попередження: Онана (26) Амрабат (42), Антоні (90+2), Бруну Фернандеш (90+4) – Фоден (42).

29 жовтня 2023 19:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 38-й тур. Челсі – Борнмут. Огляд матчу

 

19 травня 2024 21:08

Україна, 38-й тур. Арсенал – Евертон. Огляд матчу

 

19 травня 2024 21:08

Україна, 38-й тур. Манчестер Сіті – Вест Гем. Огляд матчу

 

19 травня 2024 20:40