Сьогодні 29 березня 2024 р.

Англія, 1-й тур. Евертон – Челсі 0:1. Миколенко міг забити й асистувати, але...

«Евертон» зазнав поразки від «Челсі» в рамках 1-го туру АПЛ (0:1).

Миколенко провів хороші збори з «Евертоном», тож його позиція в стартовому складі на старті сезону не викликала сумнівів. Щоправда, так було до підписання Рубена Вінагре – прямого конкурента українця з досвідом гри в АПЛ та в Лізі чемпіонів. Тим не менш, Френк Лемпард у матчі 1-го туру проти «Челсі» на «Гудісон Парк» вирішив довіритись саме Віталію, випустивши його в основі.

Томас Тухель, своєю чергою, кинув у Стерлінга й Кулібалі, а Кукурелью залишив у запасі. Новоспечений центрбек лондонців проявив себе круто, та і Рахім був дуже помітною фігурою на полі – втім, від його активності попереду моментів практично не виникало.

«Челсі» в принципі погано провів перший тайм, практично нічого не створивши. В основний час можна пригадати тільки потужний постріл Маунта метрів з 20-ти та удар Канте з правого краю штрафного. В обох випадках Пікфорд парирував.

«Евертону» не пощастило на старті зустрічі з Годфрі. Захисник зіграв всього 10 хвилин, перш ніж отримати пошкодження й покинути поле на ношах. Бена замінив Голгейт.

Ця обставина ніяк не позначилась на якості гри підопічних Френка Лемпарда – господарі інтенсивно пресингували, нав'язували велику кількість єдиноборств і майже не помилялись в обороні. Ба більше – «іриски» мали дві швикарні нагоди, аби відкрити рахунок.

Так, на 24-й хвилині Миколенко виконав класну подачу з лівого флангу точно на голову Тарковскі. Джеймс замкнув її сильним ударом головою під поперечку, однак Менді в карколомному стрибку врятував «Челсі». На 41-й же Грей та Гордон вилітали в контратаку 2-в-1, однак Демерай запоров її пасом в ноги Тьягу Сілві. Крім того, було кілька неприємних ситуацій в карному майданчику лондонців, але завершити їх логічно не вдалося.

Арбітр Крейг Поусон внаслідок паузи на допомогу Годфрі компенсував до першого тайму аж 8 хвилин. «Челсі» увесь цей час кружляв на третині поля господарів, однак увірватись в середину й щось створити не виходило.

Здавалося, що тайм завершиться «нулями», але на 6-й компенсованій хвилині підвів Дукуре – Чілвелл таки влетів у штрафний «Евертона», а Шейк жорстко підштовхнув Бена. Пенальті! Жоржінью впевнено його реалізував. 1:0.

Другий тайм «іриски» розпочали дуже активно. Так, вже за хвилину по перерві Грей відкрився під закидання Івобі й пробив з правого краю карного майданчика в дальній нижній кут. Менді парирував! На 52-й зрівняти рахунок міг Дукуре, який отримав скидку від Івобі після кутового, однак переграти Менді йому не вдалося.

Шанс відзначитись був і у Миколенка – Віталій отримав діагональ на лівий кут штрафного й другим дотиком вистрілив під дальню стійку. Трохи неточно!

«Челсі» нічим цікавим не відповідав. Вихід Лофтуса-Чіка й Пулішича на 65-й хвилині ніяк не покращив ситуацію в атаці, однак в середині другого тайму активність «Евертона» теж зійшла нанівець.

Після травми Єррі Міни (замість нього вийшов Вінагре) «іриски» взагалі почали підсідати. Томас Тухель відчув ці зміни, випустивши в атаку Брою й кинувши у бій новачка Кукурелью.

В завершальній частині зустрічі «Челсі» такі зміг притиснути «Евертон», однак господарів сильно виручив Миколенко. На 80-й хвилині Віталій ціною жовтої картки не впустив у штрафний Лофтуса Чіка, а на 83-й українець відверто врятував від пропущеного гола – Стерлінг ударом метрів з шести замикав простріл Кукурельї, але Миколенко у героїчному підкаті встиг заблокувати м'яч.

Після цього гру знову призупинили, адже одному з волівальників на трибунах стало зле. Арбітр компенсував аж 10 хвилин. На цьому відрізку зустрічі «Евертон» пішов уперед всіма силами, намагаючись врятувати хоча б нічию, але жодного моменту біля воріт Менді створити не вдалося.

Втім, і «Челсі» не зміг зловити «іристок» на контратаці. У підсумку, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу лондонського колективу.

ЕВЕРТОН – ЧЕЛСІ – 0:1
Гол:
Жоржіньо (45+9, з пенальті).
Евертон: Пікфорд, Паттерсон, Годфрі (Голгейт, 18), Тарковські, Міна (Рубен Вінагре, 70), Миколенко, Грей, Дукуре, Івобі, Гордон, Макніл (Аллі, 61).
Челсі: Менді, Джеймс, Аспілікуета, Тіаго Сілва, Кулібалі (Кукурелья, 75), Чілуелл (Лофтус-Чік, 65), Жоржіньо (Галлагер, 90+9), Канте, Маунт (Пулішич, 65), Гаверц (Броя, 75), Стерлінг.
Попередження: Міна (45+8), Миколенко (80), Голгейт (90+8) – Джеймс (56), Кукурелья (90+11).

6 серпня 2022 21:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Єгор Ярмолюк. З України до Західного Лондона. Важкі рішення. Виробництво ФК Брентфорд

 

28 березня 2024 20:34

Кубок Англії, 1/4 фіналу. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

17 березня 2024 20:37

Кубок Англії, 1/4 фіналу. Челсі – Лестер. Огляд матчу за участю Мудрика

 

17 березня 2024 17:51