Сьогодні 29 березня 2024 р.

До і після ЧС-2019 (U-20): як змінилася вартість гравців збірної України

Тиждень тому збірна України U-20 стала чемпіоном світу. Про хлопців Олександра Петракова заговорили в усьому футбольному світі.

Українці створили сенсацію. Перемога на чемпіонаті світу принесла не тільки золоті медалі, а й стала хорошою рекламою для наших футболістів. Як результат – їхня трансферна вартість кардинально зросла.

Популярний статистичний портал Transfermarkt оновив цінники майже усіх збірників, а ми виокремили тих, чий прогрес на трансферному ринку став особливо помітним.

Основний воротар збірної України U-20 Андрій Лунін до турніру у Польщі і так був найдорожчим гравцем збірної – 5 мільйонів євро. Але його дуже впевнена гра у воротах на Чемпіонаті Світу і звання найкращого голкіпера турніру додали ще 2,5 мільйона євро.

Справжнє відкриття чемпіонату світу – динамівець Денис Попов – подорожчав у 16 разів! Ще у травні центральний захисник коштував 50 тисяч євро, а тепер – 800.

Капітан збірної та колега по позиції Дениса Попова Валерій Бондар не дуже відстав від захисника Динамо і подорожчав у 14 разів. До чемпіонату світу він також коштував всього 50 тисяч євро.

undefined



Найращий асистент у складі збірної України на турнірі в Польщі (4 результативні передачі) Юхим Конопля суттєво покращив свій цінник. Ще у травні Transfermarkt оцінював правого захисника у 50 тисяч євро. Зараз ціна піднялася до 600 тисяч євро.

Володар срібного м’яча турніру (другий найкращий гравець чемпіонату) Сергій Булеца тепер коштує 600 тисяч євро. До чемпіонату світу його оцінювали у ті ж 50 тисяч євро.

Лівий захисник молодіжної команди Шахтаря та збірної України Віктор Корнієнко подорожчав до 400 тисяч євро (попередня ціна – 50 тисяч).

Півзахисник Олександрії Кирило Дришлюк тепер коштує 500 тисяч євро. До виступу на чемпіонаті світу Transfermarkt оцінював його у 300 тисяч євро.

Півзахисник молодіжної команди Шахтаря Олексій Кащук також серйозно додав у ціні. У травні його вартість становила лише 50 тисяч євро, а зараз – 600.

Молодий талант Динамо Георгій Цитаїшвілі до чемпіонату світу коштував немало – 800 тисяч євро. Після турніру до його вартості додали ще 200 тисяч і тепер його ціна – 1 мільйон євро.

Мільйоном може похвалитися і 18-річний Данило Сікан, який грає в оренді у Маріуполі, але належить Шахтарю. Нападник продемонстрував хорошу результативність на чемпіонаті світу у Польщі, відзначившись 4-ма голами у 6-ти матчах. До турніру він коштував 200 тисяч євро.

Єдиним у збірній, чия ціна тільки впала, став нападник Динамо Владислав Супряга. Ще у грудні 2018-го року він коштував 4,5 мільйони євро, але після чемпіонату світу ціна впала до 3 мільйонів євро.

Загалом, трансферна вартість усіх гравців збірної України U-20 складає 18 мільйонів 600 тисяч євро.


undefined

23 червня 2019 21:28







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ФИФА сняла фильм о победе юношеской сборной Украины на чемпионате мира U-20

 

26 липня 2019 22:16

Откровения чемпионов мира. Что говорили тренер и футболисты сборной Украины по прилету домой

 

18 червня 2019 20:19

Как встречали чемпионов мира U-20

 

16 червня 2019 22:45