Сьогодні 29 березня 2024 р.

Мораес: «Не знаю, где будет собираться «Металлург»

Нападающий донецкого «Металлурга» Жуниор Мораес рассказало своем отпуске, истории клуба «Сантос» и возвращении в Украину.

– Як ти проводиш відпустку?
– Я нарешті зі своєю родиною, з друзями. Почуваюся добре і гарно провожу час.

– Ми зараз у офісі клубу «Сантос», тут грав Пеле, тут у 4 роки і ти починав грати…
– Так, і я дуже пишаюся, що починав свою кар’єру тут, у цьому клубі, вже багато років тому. Я навчився багатьом речам у футболі саме тут. Мій батько грав у «Сантосі», мій брат, а потім і я. Так що цей клуб – це частина мого життя.

– Можеш розповісти нам історію «Сантосу»?
– Так, звісно. Можливо, я знаю не все, але найважливіші речі вам покажу і розкажу. Коли я був маленький, батько часто брав мене на стадіон дивитися матчі «Сантоса». У мене була можливість бачити багатьох великих гравців «Сантоса», і навіть самому трішки побути частиною історії клубу. Я дуже добре пам’ятаю 2002-й рік, коли у клубі були фінансові проблеми і вони  не могли зібрати гарну команду. На той час вони не вигравали трофеї вже близько 18 чи 20 років. Але вибору не було, і у команду запросили молодих гравців: Дієго, Бруну Мораєса, Робіньо, Елано. І ці гравці зробили неймовірне, вони зробили все можливе, щоб «Сантос» виграв чемпіонат Бразилії у 2002-му. Тоді це був дуже особливий момент і для мене також, я був поряд з командою, я бачив, як вони йшли до цієї перемоги.

– Ти пам’ятаєш, коли подивився свій перший матч «Сантосу» тут, на стадіоні?
– Ні, не пам’ятаю точно, але пригадую, як інакше, ніж зараз, виглядали гравці. Вони були у дуже коротких шортах, з такими  об’ємними зачісками… Так, багатьох великих гравців, які вплинули на історію «Сантоса», я бачив на стадіоні.

– А що це за прапори у вітрині?
– Це прапор Сан-Паулу, цей, звісно, Бразилії, а ось це прапор Футбольної федерації країни. А ось цей прапор «Сантоса».

undefined

– Тут ти виграв Кубок Паулиста, гарний спогад?
– Так-так, у «Сантосі» так. Це був найважливіший для мене момент тут.

Ось, до речі, на стіні фото екс-президентів «Сантоса».

undefined

– Ти вже знаєш, де «Металург» проведе збори?
– Поки що не знаю, я навіть поки не знаю, де команда буде збиратися, тому що аеропорт у Донецьку закритий і прилетіти туди неможливо.

– Це правда, що ти мав перемовини з донецьким «Шахтарем»?
– Ні, це неправда, зараз у мене немає жодних офіційних пропозицій від клубів. Звичайно, є якісь розмови, перемовини. Але все це я довіряю своєму менеджеру. Я думаю лише про футбол. Я не люблю хвилюватися, переживати за те, як щось відбувається. Мій менеджер знає, чого я у хочу своїй кар’єрі. Тим паче зараз я тут, зі своєю сім’єю, а всі справи з «Металлургом» веде мій менеджер.

– Давай поговоримо про чемпіонат світу. Тут у Бразилії багато чого не готово до турніру, навіть стадіони, як тобі здається, чемпіонат має відбутися гарно?
– Я думаю, що так. Тут, у Бразилії, особлива культура. І є така звичка залишати все на останній момент. Я теж бачив стадіони і, звісно, читав новини. Але я думаю, що все буде добре. Я на це сподіваюся. Так стається лише раз у житті, коли я можу побачити все це на власні очі. Я знаю, що бразильці – дуже відкриті люди, вони завжди допомагають іноземцям, які сюди приїжджають. Вони вміють робити людей щасливими. Я думаю, це буде фантастичний чемпіонат світу.

14 червня 2014 16:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Йоахим Лев в прекрасном настроении Joachim Loew and Ball Boy

 

15 липня 2014 20:43

ЧМ-2014. Церемония закрытия. Выступление Шакиры. La La La - Shakira on Closing Ceremony of WC 2014

 

14 липня 2014 09:45

ЧМ-2014, финал. Германия – Аргентина 1:0. Чемпионский гол Марио Гетце. Mario Götze Goal Germany vs Argentina 1-0

 

14 липня 2014 00:42